تزریق واکسن سینوفارم در بارداری

pregnant covid

 

سینوفارم یکی از انواع واکسن ویروس غیرفعال بیماری کرونا است که بدلیل غیرفعال بودن ویروس، قابلیت بیماری زایی نداشته اما می تواند سیستم ایمنی بدن را برای تولید آنتی بادی و ایجاد ایمنی در برابر بیماری COVID-19 تحریک کند.

sinopharm

داده های موجود در مورد واکسن کرونا سینوفارم، برای تاثیر یا خطرات مرتبط با تزریق واکسن سینوفارم در بارداری کافی نیست. با این حال، این واکسن حاوی ویروس غیرفعالی است که به طور معمول در بسیاری از واکسن های دیگر ایمن برای زنان باردار استفاده می شود. بنابراین انتظار می رود که اثر واکسن کرونا سینوفارم در زنان باردار با آنچه در زنان غیرباردار در سنین مشابه مشاهده شده، قابل مقایسه باشد. در این میان، سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که واکسن کرونا سینوفارم در زنان باردار استفاده شود چرا که مزایای واکسیناسیون برای زنان باردار بیشتر از خطرات احتمالی این بیماری است. برای کمک به زنان باردار در انجام این ارزیابی، باید اطلاعاتی در مورد خطر کووید ۱۹ در بارداری، مزایای احتمالی واکسیناسیون در زمینه اپیدمیولوژیک و محدودیت های فعلی داده های ایمنی در زنان باردار ارائه شود. سازمان بهداشت جهانی آزمایش بارداری قبل از واکسیناسیون را توصیه نمی کند. همچنین سازمان بهداشت جهانی توصیه نمی کند که به دلیل فرا رسیدن زمان واکسیناسیون فرد، باردار شدن به تعویق بیفتد یا بارداری خاتمه یابد.

سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند واکسن سینوفارم در بارداری با 2 دوز (0.5 میلی لیتر) و از طریق عضلانی برای فرد استفاده شود. همچنین بین دوز اول و دوم 3-4 هفته فاصله باشد. اگر دوز دوم کمتر از 3 هفته پس از اولین دوز تجویز شود، نیازی به تکرار دوز نیست. اگر تجویز دوز دوم بیش از 4 هفته به تأخیر بیفتد، باید در اولین فرصت ممکن تجویز شود. توصیه می شود که همه افراد واکسینه شده دو دوز را دریافت کنند.

آزمایشات متعدد نشان داده است که تزریق 2 دوز واکسن سینوفارم با فاصله 21 روز اثربخشی 79٪ در برابر بیماری کرونا دارد. البته این آزمایشات اثبات اثربخشی در برابر بیماری شدید کرونا، برای افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای، افراد باردار و یا افراد بالای 60 سال طراحی و تولید نشده است.

با این حال، WHO یادآوری می کند علاوه بر تزریق واکسن سینوفارم در بارداری، هنوز به حفظ و تقویت اقدامات بهداشت عمومی موثر مانند: گذاشتن ماسک، حفظ فاصله فیزیکی، شستن دست ها، بهداشت تنفسی و سرفه، جلوگیری از ازدحام جمعیت و عدم حضور در مکان های شلوغ و اطمینان از تهویه مناسب نیاز است.

 

منابع :

https://www.who.int

https://mom.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *