تاثیر اکتی ژل در درمان کاندیدیاز

کاندیدا آلبیكنس

 آیا اکتی ژل در درمان و پیشگیری از کاندیدیاز موثر است یا خیر؟

واژینیت شایعترین علت مراجعه به درمانگاههای زنان و مامایی بوده و سالانه علت 10 میلیون ویزیت در مطب است. بطوریكه ابتلاى واژن به عفونتهاى باکتریایى بعنوان شایعترین علت عفونتهاى واژینال ( 30 تا 35 درصد ) است و بعد از آن واژینال کاندیدیازیس 20 تا 25 درصد و سپس تریكومونیازیس (10 درصد ) میباشد.

طی آمارهای تخمین زده شده، در کل 75 درصد خانمها حداقل یک یا دو بار واژینیت کاندیدیایی را که دومین علت واژینیت میباشد در طول زندگی تجربه میکنند.

این عفونت ها معمولاً به علت کاندیدا آلبیكانس تولید میشود. کاندیدا آلبیكنس یک قارچ دو شكلی است که به هر دو شكل مخمری بلاستوپور که مسئول انتقال و ایجاد کولونیزاسیون بی علامت بوده و میلیسا (فیلامنتسوسی) یا به عنوان هیف (ریسه قارچها از رشته های نازکی تشكیل شده اند که به آنها هیف میگویند) و یا هیف کاذب که از جوانه زدن بلاستوپور تولید و کولونیزاسیون را تشدید و تهاجم بافتی را تسهیل مینماید، رشد میکند. برای ایجاد بیماری، چسبندگی به سلول های اپیتلیال ضروری است و کاندیداآلبیكنس بیشترین میزان چسبندگی را نسبت به همه مخمرها دارد.

کاندیدا آلبیكنس
کاندیدا آلبیكنس

تصویر 1 : کاندیدا آلبیكنس

این عفونت یک مشكل جهانی بوده و سالانه میلیونها زن را تحت تاثیر خود قرار میدهد. این بیماری به دلیل ایجاد علایم و نشانه هایی همچون خارش، سوزش، درد هنگام مقاربت، ترشح و نه تنها موجب کسالت جسمی بلكه سبب ایجاد صدمات روحی-روانی به ویژه درمان مزمن، درمان نشده و راجعه به دلیل پایداری این علایم و نشانه ها میگردد. همچنین تمایلات جنسی که نقش مهم و قابل توجهی در زندگی انسان ایفا میکند، از طریق اندامهای جنسی سالم تامین میگردند؛ لذا هرگونه بیماری در ناحیه تناسلی از جمله واژینیتها در برآورده شدن این تمایلات اختلال ایجاد میکند و بدین ترتیب کیفیت زندگی فرد را مختل میسازد.

دیابت کنترل نشده، درمان با آنتی بیوتیکها، قرصهاى ضدحاملگى خوراکى و بالاخره حاملگى، زمینه را براى کاندیدیازیس واژن فراهم مینماید. طى تحقیقات انجام شده 40 تا 50 درصد افرادی که در حاملگى دچار این عفونتها می شوند، به حمله دوم این عفونت نیز مبتلا میگردد. گمان میرود در طى حاملگى، واژن نسبت به عفونتهاى کاندیدایى واژینال مستعدتر است که این مسئله منجر به افزایش کلونیزاسیون کاندیدا و حملات واژینیت و کاهش میزان مداوا میگردد.

 

** دلایل علمی شرکت بایوکلین از تاثیر اکتی ژل بر درمان و پیشگیری از کاندیدا**

 

محققین شرکت بایوکلین اعلام داشتند تاکنون مطالعه ای از اثر اکتی ژل در درمان یا پیشگیری از کاندیدا انجام نشده ولی اثرات مفید آن توسط مصرف کنندگانی که مبتلا به این بیماری بوده و درمان شدهاند، به صورت فردی گزارش شده است.

***آنها اظهار داشتند عفونت ایجاد شده با کاندیدا توسط یک ضد قارچ میتواند درمان شود ولی درد و خارش ناشی از عفونت کاندیدا بعد از استفاده از قارچ کش درمان نشده و بیمار این علایم را خواهد داشت. در این مرحله جهت تسكین فوری و توقف سوزش، اکتی ژل موثرترین گزینه جهت درمان میباشد.

چون مطالعات بالینی از درمان اکتی ژل بر کاندیدا وجود ندارد ولی میتوان با توجه به ترکیبات بكار گرفته شده در اکتی ژل دلایل علمی زیر را برای درمان و پیشگیری از کاندیدا لحاظ کرد.

محیط اسیدی واژن به جلوگیری از رشد قارچ کمک میکند اما اگر اسیدیته محیط واژن تغییر کند، تعداد بیشتری از قارچها فرصت رشد و ایجاد عفونت واژنی پیدا خواهند کرد. تعادل اسیدی واژن ممكن است در اثر قاعدگی، بارداری، دیابت، فرآوردههای بهداشتی موضعی، مصرف برخی آنتی بیوتیکها، قرصهای ضدبارداری و استروییدها (داروهای کورتونی) تغییر کند. همچنین به نظر میرسد که رطوبت و تحریک واژن نیز رشد قارچها را تقویت میکنند.

اکتی ژل با فرمولاسیون منحصر به فرد خود با تحریک رشد لاکتوباسیلها باعث تنظیم فلور واژن شده و با ایجاد محیط اسیدی مانع رشد و گسترش کاندیدا میگردد.

2QR شامل مجموعهای از پلی ساکاریدهای طبیعی با زنجیرهی بلند بوده که از طریق فیلتراسیون مولكولی به دست می آید و دارای بار منفی بوده که مانع از چسبندگی عوامل بیماری زا میشود. با توجه به چسبندگی کاندیدا، 2QR  با تاثیر بر روی آن مانع چسبندگی شده و آن را تحت تاثیر قرار داده و بصورت فیزیكی آن را دفع میکند.

بنابراین با توجه به شناخت از محصول اکتی ژل و نحوه عملكرد این محصول بر روی عوامل بیماریزا میتوان گفت:

  • اکتی ژل میتواند اثر فوری بر شكایتهای ناشی از کاندیدا مانند سوزش و درد و خارش بگذارد.
  • اکتی ژل میتواند مانع از رشد و گسترش کاندیدا با ایجاد محیطی سالم و تنظیم فلور واژن گردد.
  • با توجه به شناخت از عوارض آنتی بیوتیکها و امكان رشد عوامل بیماریزا پس از مصرف، اکتی ژل میتواند باعث جلوگیری از رشد کاندیدا در زمان استفاده از آنتی بیوتیک باشد.
  • با توجه به اینكه این بیماری در زمان دیابت و بارداری شایع است این محصول جهت جلوگیری از رشد و شیوع کاندیدا در این بیماران بسیار مثمرثمر می باشد.

 

منابع:

  • سید مظهرى، م.، توده فلاحبررسى، ف. 1388. مقایسه ای ابتلا به واژینال کاندیدیازیس در زنان حامله و غیر حامله. مجله د انشكده پرستاری ارتش جمهوری اسلامی ایران، سال 9، شماره 1
  • کریمیان، ن. ، شفایی، ز.، افراخته، م.، ولائی، ن.، احمدی، م. 1381 . مقایسه تاثیر فلوکونازول و کلوتریمازول در درمان ولوواژینیت کاندیدا آلبیكنس. فصل نامه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی کرمانشاه. سال 6، شماره 3

 

  • Report: Multi-Gyn ActiGel in treatment and prevention of Candida: what can it do and not do, Dr. Annelize Goedbloed, Bioclin company, 17 June 2009,
  • www.Google Scholar.com
  • www.SID.com

 

 

 

تهیه شده در بخش

تحقیق و توسعه شرکت ورسک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *